Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@16:18:05 GMT

دامنه چیست و چطور یک دامنه ثبت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۸۲۱۸

دامنه چیست و چطور یک دامنه ثبت کنیم؟

اولین قدم برای ایجاد یک وب‌سایت و ورود به فضای کسب‌وکار دیجیتال ثبت یک دامنه یا دامین است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایران سرور، این مطلب شمارا با تمام بخش‌های مختلف ثبت دامین آشنا خواهد کرد. پس همراه ما باشید تا در پایان بتوانید یک دامنه خوب انتخاب کنید. مطمئنا نظر شما تا انتهای این مطلب تغییر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دامنه (Domain) چیست؟

دامنه یا دامین در واقع همان آدرس اینترنتی است که شما با آن شناخته می‌شوید. این آدرس هرچقدر ساده‌تر و سرراست‌تر باشد بهتر است و کاربران بیشتری شمارا خواهند یافت. دامنه از دو بخش اصلی تشکیل‌شده است. نام دامنه و پسوند دامنه. نام دامنه را شما تعیین می‌کنید و درصورتی‌که این نام آزاد باشد می‌توانید آن را در اختیار بگیرید. پسوند دامنه هم‌بستگی به نوع کار شما و گاها به کشوری که در آن هستید بستگی دارد.

پارک دامنه و زیر دامنه چیست؟

نمایش یک سایت با چند عنوان دامنه را پارک دامنه (Park Domain) می‌گویند؛ مثلاً شما می‌توانید یک سایت را با یک نام و دو پسوند مختلف روی یک هاست ارجاع دهید. به این صورت اگر کاربران نام سایت شمارا بدانند و پسوند آن را فراموش کرده باشند نیز به سمت سایت شما هدایت خواهند شد. به‌طور مثال شما سایتی با آدرس دامنه www.Example.com دارید و حالا همین دامنه را با پسوند net هم ثبت می‌کنید. به این صورت www.example.net هر دو این آدرس‌ها یک سایت را برای شما بازخواهد کرد.

زیر دامنه (SubDomain) بخشی از سایت است که مرتبط با سایت اصلی است اما به‌صورت مجزا عملکرد خود را دارد. شما می‌توانید زیر دامنه‌های زیادی برای دامنه خود تعریف کنید. زیر دامنه نامی است که پیش از آدرس دامنه اصلی اضافه می‌شود و با یک نقطه از آن جدا می‌شود. به‌طور مثال آدرس دامنه /https://www.iranserver.com آدرس دامنه اصلی است و آدرس /https://blog.iranserver.com به‌عنوان زیر دامنه بلاگ سایت ایران سرور را مشخص می‌کند.

چه نکاتی را در ثبت دامنه رعایت کنیم؟

در زمانی که می‌خواهید تا دامنه خود را ثبت کنید سعی کنید اول دامنه شما کوتاه باشد و به‌راحتی در ذهن مخاطب ماندگار شود. این کار باعث می‌شود هر زمان خواست به‌سرعت سراغ سایت شما بیاید؛ اما نکات دیگری هم در ثبت دامنه مهم هستند. سعی کنید آدرس دامنه خوانایی داشته باشد. از حروف اختصاری تا حد امکان استفاده نکنید چون این کار باعث می‌شود خوانایی آدرس پایین بیاید. سعی کنید آدرس دامنه شما معنادار باشد. نکته بعدی این است که از حروف استفاده کنید. البته یکسری کاراکترها هستند که مجاز به استفاده از آن در دامنه نیستید.

در مورد پسوند دامنه هم بعضی از پسوندها مانند Com، ir یا Net برای شما آشناتر هستند. استفاده از هرکدام از این پسوندها هم شرایطی دارد. دامنه‌های تجاری معمولاً از Com استفاده می‌کنند. در مقابل سازمان‌های دولتی از Gov استفاده می‌کنند و مؤسسات آموزشی معمولاً Edu را به کار می‌برند. در مقابل همه کشورها هم برای خود پسوندهایی دارند؛ مثلاً ir پسوند ایران، ca کانادا، jp ژاپن و به همین صورت کشورها نیز از پسوندهای دامنه خود استفاده می‌کنند.

چطور یک دامنه ثبت کنیم؟

برای ثبت دامنه شما باید به سراغ یکی از وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ بروید. به‌عنوان پیشنهاد شما می‌توانید وارد سایت ایران سرور شوید و در باکس جستجو دامنه موردنظر خود را با توجه به توضیحاتی که دادیم جستجو کنید. بعدازاینکه از آزاد بودن دامنه خود اطمینان پیدا کردید می‌توانید درخواست ثبت را ارسال کرده و مراحل پرداخت را طی کنید. البته در نظر داشته باشید که باید مدت آن را نیز مشخص کنید. این مدت‌زمان حداقل یک‌ساله و حداکثر ۱۰ ساله است. کارشناسان ایران سرور درخواست خرید دامنه شما را بررسی و دامنه موردنظر را به شما تحویل خواهند داد.

نتیجه‌گیری

شاید تا قبل از مطالعه این مطلب نظر شما در مورد ثبت یک دامنه تفاوت داشت و حالا می‌توانید با دانش کافی دامنه خود را انتخاب و به ثبت برسانید. به‌عنوان یک تجربه می‌توان گفت بهتر است از سایتی خرید کنید که اعتبار لازم و کافی را داشته باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید نام دامنه به نام خود شما ثبت‌شده باشد. نکات مهم در خصوص ثبت دامنه عنوان شد و همین حالا دامنه موردنظر خود را ثبت کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران سرور ثبت دامنه كسب و كار ایران سرور آدرس دامنه دامنه شما دامنه خود زیر دامنه ثبت دامنه یک دامنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک میلیون و 625 هزار دامنه فارسی ثبت شد!
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟
  • آخرین آمار از تعداد دامنه‌های فارسی ثبت در کشور
  • گسترش دامنه اعتراضات دانشجویی در استرالیا
  • چشمه اصلی آبگرم معدنی «موییل» در ارتفاعات دامنه کوه سبلان
  • هشدار هواشناسی درباره فعالیت سامانه بارشی در استان اردبیل
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وزش تندبادهای موقتی در اردبیل پیش بینی می شود
  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • رازهای نگفته فرشته از زبان پردیس پورعابدینی