Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@17:47:27 GMT

Whoisچیست و چه کاربردی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۱۷۰۶

Whoisچیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هر نام دامنه که ثبت می شود متعلق به یک فرد یا نهاد است و به طور پیش فرض اطلاعات ثبت آن فرد یا نهاد عمومی است. WHOIS روشی است برای ذخیره سازی این اطلاعات و قرار دادن آنها در دسترس عموم برای جستجو آن اطلاعات.

در این نوشتار، ما به سراغ پایگاه داده عمومی WHOIS خواهیم رفت تا بفهمیم چه نوع اطلاعاتی در آنجا ذخیره شده است، چرا آن داده ها در دسترس است و چگونه می توانید از آنها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما همچنین در مورد گزینه های در دسترس شما برای محرمانه نگه داشتن اطلاعات شخصی شما در این پایگاه داده بحث خواهیم کرد.

WHOIS چیست؟

یک پایگاه داده عمومی است که اطلاعاتی که از فرد هنگام ثبت نام دامنه یا تنظیمات DNS اش جمع می شود، در خود جای می دهد. شرکت آیکان، شرکت اینترنتی برای نام‌ها و اعداد واگذار شده، این پایگاه داده را تنظیم و تعدیل می کند. آنها از سال 1982، دوران بی نظمی و خارج از کنترل اینترنت اولیه، مشغول انجام این کار هستند. آنها این سرویس را به عنوان یک دایرکتوری در دسترس عموم که حاوی اطلاعات تماس و اطلاعات فنی در مورد فلان نام دامنه که فلان فرد یا نهاد ثبت کرده، توصیف می کنند.

داده های ثبتی که در این پایگاه داده ذخیره می شوند در واقع در مکان های مختلفی نگهداری می شوند، همه آنها را رجستری ها و ثبت کنندگان مختلف مدیریت می کنند. یک رجیستری مالک پسوندهای دامنه است و آنها را مدیریت می کند. به عنوان مثال شرکت اینترنتی Verisign دارای دامنه های com. و net. است، اما آنها را نمی فروشد. در عوض، دامنه های آنها از طریق شرکت های مختلف ثبت کننده دامنه به فروش و به ثبت می رسد.

 

چرا این نوع پایگاه داده ایجاد شده است؟

در ابتدا، این نوع پایگاه داده به عنوان یک دایرکتوری ایجاد شد. "اطلاعات تماس ... هر کسی که داده را از طریق آرپانت، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته شبکه و یک عنصر سازنده اینترنت امروزی، انتقال می دهد، فهرست می کند.

به این فکر کنید که اینترنتی که امروز با آن آشنا هستیم واقعاً گسترده است. اینگونه است که شما می توانید هرچیزی را در اینترنت پیدا کنید. آیا تا به حال برای یک لحظه مکث کرده اید و به این فکر افتاده اید که این اطلاعات از کجا سرچشمه می گیرد و چه کسی پشت آن است؟ با ظهور و برجسته شدن اخبار جعلی که جای جای اینترنت را فرا گرفته، بیش از هر زمان دیگر اطلاع از منبع اطلاعات شما حائز اهمیت شده است.

عنصری که می تواند اینترنت را برای ما دمکراتیک کند، WHOIS است. هر کس، از شرکت ها و سازمان ها گرفته تا نهادهای پلیسی و قضایی و کاربران معمولی، می تواند به این نوع پایگاه داده دسترسی داشته باشد و از آن استفاده کند تا بفهمد که چه کسی پشت یک نام دامنه یا هرگونه وب سایت مربوطه است.

فراتر از آن، بسیاری از افراد این پایگاه داده را به عنوان ابزاری عالی برای بهره برداری از فرصت های کسب و کار قلمداد می کنند. اگر می خواهید کسب و کار را خود را بصورت آنلاین پیش ببرید یا وب سایت فروشگاهی یا تجاری راه اندازی کنید، اولین چیزی که نیاز دارید، نام دامنه است. با این حال، در اولین قدم ممکن است متوجه شوید که نام دامنه مورد نظر شما توسط شخص دیگری قبلا ثبت شده است. شما می توانید با استفاده از این پایگاه داده اطلاعات تماس آنها را بدست آورید و سعی کنید با مذاکره و دادن پیشنهادی درخور نام دامنه مورد نظر را به دست آورید.

چه نوع اطلاعاتی در این پایگاه داده ذخیره می شود؟

هنگامی که یک نام دامنه ثبت می شود، متقاضی باید اطلاعات خود را ارائه دهد و این اطلاعات باید دقیق باشد. اگر هنگام ثبت نام دامنه خود اطلاعات نادرست را ارائه دهید، خطر از دست دادن دامنه وجود دارد. بنا به استانداردهای شرکت آیکان، "اگر متقاضی یا مالک دامنه از روی عمد اطلاعات نادرست را ارائه دهد یا ظرف هفت روز از هرگونه تغییر در اطلاعات یا به روز رسانی آنها امتناع ورزید، یا در مدت 15 روز به پرسش های مربوط به صحت اطلاعات ارائه شده پاسخ ندهد، ممکن است نام دامنه به حالت تعلیق درآید یا لغو شود."

اطلاعات جمع آوری شده در طی فرآیند ثبت دامنه شامل موارد زیر است:

نام. نشانی. شماره تلفن. آدرس ایمیل.

این اطلاعات که باید در اختیار همه قرار گیرد، بسیار حساس است. به خصوص خود اینترنت در قالب یک کل. اگر ترجیح می دهید که همه اطلاعات شخصی شما با یک اتصال به اینترنت به راحتی برای همه قابل جستجو نباشد، گزینه هایی در دسترس شما است

اکثر قریب به اتفاق شرکت های ثبت کننده ی نام دامنه نوعی از حریم خصوصی دامنه را ارائه می دهند که دقیقاً همانطور که به نظر می رسد، است. حریم خصوصی دامنه به شما امکان می دهد اطلاعات شرکت ثبت کننده را جایگزین اطلاعات خود کنید، بنابراین به جای اینکه اطلاعات تماس شما در نتایج جستجوی WHOIS نمایش داده شود، اطلاعات شرکت ثبت کننده شما به نمایش در خواهد آمد. اگر کسی نیاز دارد که با شما در مورد نام دامنه تماس بگیرد، شرکت ثبت کننده شما به عنوان یک "واسط" عمل می کند - او هرگونه سوال در مورد شما را برایتان ارسال می کند تا بر اساس آن عمل کنید.

علاوه بر اطلاعات شما (یا اطلاعات شرکت ثبت کننده دامنه در صورت استفاده از حریم خصوصی دامنه)، نتایج جستجوی WHOIS اطلاعات مربوط به شرکت ثبت کننده شما، تماس های ادمینی و تماس های فنی شما را نمایش می دهد. در صورت بروز هرگونه مشکل فنی در دامنه یا سایت خود، داشتن این اطلاعات فوق العاده مفید است.

محدودیت های جستجوی این پایگاه داده

در حالی که پایگاه داده WHOIS اطلاعات زیادی درباره نام دامنه های ثبت شده ذخیره می کند، اما همه اطلاعات ثبت برای هر نام دامنه را نشان نمی دهد. دامنه های عمومی سطح بالای (TLD های) خاص مانند com. و net. همیشه اطلاعات ثبت خود را در این پایگاه داده دارند. سایر TLD هایی مانند me. یا gov. اطلاعات کمتری را نمایش می دهند. برخی از پسوندهای دامنه مانند asia. یا coop. اجازه حریم خصوصی دامنه را نمی دهد، بنابراین اطلاعات متقاضی یا مالک دامنه همیشه قابل جستجو و قابل رویت است.

شرکت ICAAN همیشه در تلاش برای بهبود این سرویس است و اذعان نموده است که "تکامل اکوسیستم اینترنت چالش هایی را برای WHOIS در هر زمینه ایجاد کرده است."

دامنه از کجا خریداری کنیم؟

با توجه به توضیحاتی که دادیم، اگر شما هم علاقه مند به ثبت دامنه شدید و خواستید که کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه بندازید، بهتره که از یک شرکت هاستینگ یا ارائه دهنده خدمات ثبت دامنه و میزبانی وب، دامینتونو خریداری کنید. یکی از این شرکت ها که در حال حاضر با بیش از 18 سال تجربه فعال می باشد، شرکت ایران سرور می باشد. 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رجیستری تلفن همراه قیمت تلفن همراه پایگاه داده شرکت ثبت کننده اطلاعات تماس نام دامنه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد

به گزارش همشهری آنلاین، علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر سودا کودالی متخصص کبد می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

کد خبر 848914 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • کاربردی کردن میز خدمت برای عموم مردم
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم
  • ۶ سال زندان برای هکری که اطلاعات ۳۳ هزار بیمار را سرقت کرد
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • دریافت بیش از ۴۹۰ میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان